9 tips om jouw kapsalon hoger te laten scoren in Google

Het aanbod aan kappers in de winkelstraten is nog nooit zo groot geweest. Ook online zal je dus moeten opvallen om klanten naar je kapsalon te krijgen. Veel kappers hebben dan ook inmiddels door dat een professionele website die goed scoort in Google belangrijk is. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw kapsalon boven de concurrenten uit jouw stad, dorp of wijk staat in Google? In dit artikel geven we je graag tips hoe jouw kapsalon wordt gevonden in Google door betere SEO.

Waarom is SEO voor kapsalons belangrijk?

SEO, een afkorting voor de Engelse variant van Zoekmachine Optimalisatie, is essentieel voor elke kapsalon die online zichtbaarheid en groei wil realiseren. In het digitale tijdperk zoeken de meeste klanten online naar een kapsalon in de buurt. Als jouw kapsalon niet hoog in de zoekresultaten van Google staat loop je dus potentiële klanten mis. Door goede SEO toe te passen, zoals het optimaliseren van de website-inhoud en het gebruik van relevante zoekwoorden, vergroot je de kans dat klanten je vinden online en een afspraak maken via je website.

Tip 1: Zoekwoordenonderzoek voor Kapsalons

SEO begint met een goed zoekwoordenonderzoek voor jouw kapperszaak. Het identificeren van de juiste zoekwoorden – de termen die potentiële klanten daadwerkelijk gebruiken om een kapper online te zoeken – kunnen aanzienlijk bijdragen aan je ranking in zoekmachines. Focus op lokale zoekwoorden, zoals “kapsalon in [stad]” om lokaal gerichte klanten aan te trekken. Bedenk daarbij ook dat je in een grote stad zit met veel concurrentie, dat je de wijk of straat benoemd waar je kapsalon gevestigd is. Voor kapsalons zien we meestal zoekopdrachten als:

 • Kapsalon Den Bosch
 • Kapper Den Bosch
 • Kapperszaak Den Bosch
 • Dameskapper Den Bosch

Maar gezien de grote concurrentie in een stad als Den Bosch, kan je je als kleine kapperszaak in een wijk vaak beter focussen op deze zoekwoorden:

 • Kapsalon Maaspoort
 • Kapsalon Empel
 • Kapper Den Bosch Noord
 • Kapper De Vughterpoort

Tip 2: Het belang van lokale SEO voor Kapsalons

Lokale SEO is voor een kapsalon prioriteit nummer 1. Klanten zoeken vaak naar lokale bedrijven, dus als je je SEO niet op jouw locatie richt, mis je een grote kans om gevonden te worden. Optimaliseer jouw website en content met locatie-specifieke zoekwoorden en zorg ervoor dat je bedrijfsvermeldingen consistent en up-to-date zijn op alle online platforms, inclusief je Google Bedrijfsprofiel. Dit zal niet alleen jouw zichtbaarheid in lokale zoekresultaten verbeteren, maar ook het vertrouwen van klanten winnen, omdat ze zien dat je een gevestigd en gerespecteerd bedrijf bent in hun lokale omgeving.

Tip 3: Kijk af bij de concurrentie

Er zijn SEO tools waarmee je eenvoudig de zoekwoorden van je concurrentie kan achterhalen. Ook is inzichtelijk hoeveel verkeer ze vanaf Google krijgen op basis van die zoekwoorden. Wij gebruiken deze tools ook als we met een zoekwoordenonderzoek beginnen om te kijken waar het meest op wordt gezocht voor kappers in een bepaalde regio. Naast zoekwoorden is het ook verstandig om te kijken hoe de kapsalon op de nummer 1 positie in Google zijn website structuur heeft ingericht en wat deze goed doet op zijn website, waardoor Google deze website beter waardeert dan jouw website.

Tip 4: Gebruik meta-tags

Het gebruik van meta-tags is essentieel voor de SEO van jouw kapsalon. Meta-tags zijn stukjes tekst die in de HTML van je website worden ingevoegd en die zoekmachines helpen te begrijpen waar je website over gaat. Ze verschijnen niet op de webpagina zelf, maar wel in de code van de pagina en zorgen ervoor dat je website mooier wordt weergegeven in Google.

De titel-tag en de meta-beschrijving zijn twee belangrijke meta-tags die je niet mag negeren. De titel-tag is de titel van je webpagina die in de zoekresultaten wordt weergegeven. De meta-beschrijving is een korte samenvatting van de inhoud van de pagina. Zorg ervoor dat je relevante zoekwoorden in deze tags opneemt. Dit helpt niet alleen om je ranking te verbeteren, maar geeft potentiele klanten ook een snel overzicht van de diensten die je levert.

Heb je een WordPress website? Dan kan je het beste gebruik maken van SEO plugins als RankMath, SEOPress of The SEO Framework

Tip 5: Zorg voor een responsieve website

Het niet hebben van een responsieve website is een drama voor je SEO. Meer dan 70 % van je klanten zoekt via de smartphone naar een kapper in de buurt, dus het hebben van een website die er goed uitziet op zowel PC, smartphone als tablet is erg belangrijk. Een mobiel vriendelijke website rankt niet alleen hoger in Google, maar zorgt er ook voor dat potentiële klanten gemakkelijker kunnen navigeren en informatie kunnen vinden op je website. Dit kan de bezoekduur op je site verlengen, wat je SEO ranking verder verbetert.

Tip 6: Zorg voor een snelle website

Ook de snelheid van een website is belangrijk. Als je zelf je website hebt gebouwd heb je er waarschijnlijk niet eens bij stilgestaan dat de foto die je op je smartphone gemaakt hebt meer dan 1 MegaByte groot is. Voor een website is dit veel te groot, verklein dus je afbeeldingen zodat ze minder dan 100 KiloByte groot zijn. Dit is slechts één onderdeel van hoe je je website sneller kan maken.

Tip 7: Het belang van online reviews voor de SEO van een kapsalon

Online reviews spelen een grote rol in de lokale ranking van je kapsalon op Google. Google hecht veel waarde aan goede online beoordelingen. Daarom is het belangrijk om actief om feedback te vragen aan jouw klanten.

Reviews zijn niet alleen belangrijk voor je SEO, maar ook voor het overtuigen van klanten dat je een goede kapper bent. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 70 % van de mensen die online zoeken naar een kapper, hun bezoek grotendeels bepalen op basis van de reviews in het Google Bedrijfsprofiel.

Tip 8: Post regelmatig nieuwe content op je website

Plaats regelmatig nieuwe content op je website. Zoekmachines zoals Google houden van up to date en relevante content, en de frequentie waarmee je updates plaatst, kan invloed hebben op je ranking. Door regelmatig nieuwe pagina’s, blogs of nieuws over je kapsalon te plaatsen, toon je aan de zoekmachines dat je site actief is en up-to-date informatie biedt. Dit draagt niet alleen bij aan je zichtbaarheid in zoekresultaten, maar het biedt ook waarde aan je klanten en houdt ze betrokken. Bovendien geeft het je meer kansen om relevante zoekwoorden op te nemen, wat kan helpen om je SEO-rangschikking verder te verbeteren.

Bij een kapsalon kan je bijvoorbeeld denken aan uitleg over de behandelingen die in je kapsalon aanbiedt, zodat je ook op deze behandelingen in combinatie met je locatie gevonden wordt.

Bijvoorbeeld:

 • Krullenkapper Den Bosch
 • Bruiloftskapsel Eindhoven
 • Haar kleuren Rosmalen

Tip 9: Kwalitatieve backlinks naar je website

Door on-site seo toe te passen zal je zien dat je posities verbeteren in Google. Als alle on-site SEO klopt, dan kan je gaan kijken naar externe factoren zoals linkbuilding voor je kappers website.

Backlinks, oftewel inkomende links naar jouw website, zijn een belangrijke factor voor Google voor je ranking. Google ziet backlinks als een positieve stem van andere websites dat jouw content waardevol en relevant is. Wanneer gerenommeerde websites naar jouw kapsalon website linken, wordt jouw site gezien als autoritair en betrouwbaar, waardoor je beter rankt in de zoekmachines. Bijkomend voordeel is dat backlinks ook voor extra verkeer naar je website kunnen zorgen.

De SEO van je kapsalon uitbesteden

We kunnen ons goed voorstellen dat je vooral wilt doen waar je goed in bent: Knippen en ondernemen! Bij het uitvoeren van goede zoekmachine optimalisatie wordt het al snel een technisch verhaal, waar je zelf de kriebels van krijgt. In dat geval willen we je graag helpen bij het optimaliseren van je website voor de zoekmachines. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden om ook jouw kapsalon te laten scoren in Google.

Hoger in Google met je kapsalon?

Contact